Gelişim Üniversitesi 12. sınıf öğrencilerimize mesleki tanıtım semineri verdi.

Okulumuzda Ekim ayında açılan Destekleme ve Yetiştirme  kurslarımız hafta içi ve hafta sonu kurları olarak devam etmektedir.Ortaokul ve lise düzeyinde açılan kurslarda öğrencilerimizin konuları daha iyi kavrayabilmeleri için konu tekrarları yapılarak  soru çözmeleri sağlanıyor.

Okulumuzda Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Gençlik Merkezi tarafından öğretmenlerimize bağımlılıkla ilgili seminer yapıldı.

Okulumuz Meslek dersi öğretmenlerinden Handan Durak 12.sınıf öğrencilerimiz ile hitabet dersi kapsamında vaaz uygulaması yaptı.

21 Aralık 2017 tarihinde okulumuzda yapılan “Türkü Türkü Türkmeneli” programı ile “Kerkük” bölgesi tanıtıldı.Kerkük’ün tarihi belgeselinin yer aldığı programda Kerkük yöresel türküleri eşliğinde Türkmen kültürüne de vurgu yapılarak tarihî ve coğrafî hafıza yeniden canlanlandırıldı.

Okulumuz 12. Sınıfı öğrencileri Zehranur Boğa ve Dilara Ölçer  önderliğinde Batman´ın Kozluk ilçesi Bekirhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için sosyal yardımlaşma kampanyası düzenledi. 12. Sınıf öğrencisi Zehra Boğa´nın yazdığı mektupla başlayan yardımlaşma sürecinde Bekirhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi yardımı ve kitap bağışı yapılarak kütüphane kurulması sağlanmıştır. Okul Müdürü Bahadır Yücel Sevim okulumuzu ve öğrencinin ailesini arayarak teşekkürlerini ifade etmiş mektubun öğrencilerine duygu dolu anlar yaşattığını ve okulumuz adına bir köşe oluşturulduğunu ifade etmiştir.

Teknovia tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Konferans salonunda 21 ve 22 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen “Sosyal Medya Etkileri ve Mobil Yaşam" konulu seminer çalışması çok verimli geçti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde “Sosyal Medya kullanımında karşılaşılan tehditler ve çözüm yolları ile bilgisayar oyunlarındaki “islamafobi” konularına dikkat çekildi.

18 Aralık Dünya Arapça günü okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Öğrencilerimiz programda Arapça şiirler okudu;ilahiler ve şarkılar söyledi. Arapça çizgi filmler izleyerek keyifli dakikalar geçirdi. Okulumuzda öğrenim görmekte olan Arap öğrencilerimizle konuşarak diyaloglar geliştirdi. Arapça oyun köşelerinde kelime bilgilerini geliştirdi.  Törenin ardından öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen kermesimizden toplanan para ile okulumuz adına bir su kuyusu açtırmak için gerekli adımlar atıldı.  Katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

19 12 2017 tarihinde Kudüs Bilinci Derneği Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Emine ÇINAR  okulumuzu ziyaret etmiştir. 11.sınıf öğrencilerimize, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili özel mekanları slaytlar eşliğinde tanıtıp ; tarihi önemi üzerinde durmuştur. Öğrencilerimize  Kudüs ´ün Müslüman dünyası için ifade ettiği değerleri anlatmıştır.

15.12.2017 tarihinde Portakal Ağacı web sitesinin kurucusu TRT Çocuk Dergisi mensubu Hatice Özdemir Tülün okulumuzu ziyaret etmiştir.  Öğrencilerimizle tanışıp görüşen  Hatice Özdemir Tülün öğrencilerimizin  sorularını cevaplamıştır.Okulumuz ve öğrencilerimiz adına kendisine değerli paylaşımları ve ziyareti için teşekkür ederiz.

Okulumuz 13.12 2016 tarihinde Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün "Çınarın Gölgesinde Projesi" kapsamında Darülaceze sakinleriyle öğrencilerimizi buluşturmuştur. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlü Ertuğrul Bilican´ın da katıldığı kahvaltı etkinliğinin ardından okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu okul korosu, semazen ve şiirlerden oluşan şükür  programı izlenmiştir.Darülaceze sakini  Derviş Kara´nın hayat hikayesi konu edilerek akabinde öğrencilerle hasbihal edilmiştir.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ´nün yürüttüğü kitap okuma projesi ÇINARIN GÖLGESİNDE kapsamında bugün okulumuzda Manevi Kadınlar adlı tiyatro oyunu sergilendi.Oyunda Hz. Sümeyye ve Ayşe Aykaç canlandırıldı.

Mevlid Kandili ile alakalı konferans salonunda ve okul mescidimizde iki ayrı program gerçekleşti.Okulumuz öğretmenlerinden Hasan KÖMÜRCÜ´nün Kuran-ı Kerim tilavetiyel başlayan programda öğrencilerimiz hadis,nat ve şiirler okudu.Okul korosu ilahiler söyledi.Programın hazırlanıp sunulmasında görevli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

´10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü´  cuma  9:05 de okulumuzun bahçesinde tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrası çeşitli şiir,koro ve konuşmalarla gerçekleştirildi.

Okulumuzda İstanbul Kalkınma Ajansının TR01/16/ÇGE/2007 nolu Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim Projesi (ÖYDEP) kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje yürütücüsü İstanbul Bilim Sanat Merkezi´nin proje koordinatörlüğünde Destek Eğitim Odası açıldı.